Så jobbar vi

Det är en stor omställning och kan kännas tufft att bli uppsagd. Vi finns till för att hjälpa dig med råd och stöd så att du kan hitta en lösning så snabbt som möjligt. Tillsammans jobbar vi steg för steg mot nya möjligheter.

När du precis blivit uppsagd är det kanske inte så lätt att se den nya situationen som en möjlighet. Men vår erfarenhet är att det med stöd och struktur kan bli starten på något ännu bättre. Ett avslut leder till något nytt.

Steg ett: Personlig kontakt

Vi vet att ju tidigare vi kan angripa problemen, desto fler lösningar kan vi hitta. Kontakta oss så fort du fått besked om att du är anmäld till KFS Trygghetsfond så bokar vi ett möte med fondens verksamhetsansvarig. Det kan vara ett personligt möte eller via telefon. 

Steg två: Individuell handlingsplan

Vi börjar med att tillsammans göra en handlingsplan för dig. Vi utgår ifrån dina behov och mål. Det kan handla om vidareutbildning, praktik, coachning eller andra insatser som du behöver. Det är viktigt att du själv är aktiv i processen. KFS Trygghetsfond är en hjälp till självhjälp.

Steg tre: Sök arbete

Är det ett nytt arbete som är ditt första val då ska du börja söka jobb så snart som möjligt. Förutom att läsa platsannonser kan du göra spontanansökningar till företag eller organisationer du skulle vilja arbeta hos. Många får jobb genom kontakter så använd ditt nätverk och berätta för alla du känner att du söker nytt jobb. Dina kontakter har i sin tur kontakter som gör att du snabbt kan få ett stort nätverk som kan ge nya möjligheter.

Steg fyra: Andra möjligheter

Vill du istället starta eget, börja studera, gå någon kurs eller funderar på andra lösningar kan vi ge dig råd och tips på vägen.

Steg fem: Coachning

KFS Trygghetsfond erbjuder alla som önskar, och har behov av, ett coachingprogram. Du får då träffa en omställningsspecialist som blir ditt bollplank under omställningsarbetet. Programmet anpassas efter dina behov. Kontakta vår verksamhetsansvarig för att komma igång.

Steg sex: Tät kontakt längs vägen

Under processen har du tät kontakt med oss. Vi ser kontinuerligt över ditt behov av stöd och i dialog hittar vi vägar fram tills du är i mål och har hittat en lösning.